Török Tímea eszköze a visszajelzéshezA Kids’ Skills módszer egyik fontos lépése a gyermeknek adott megerősítő visszajelzés, amelynek jelentős hatása az, hogy a gyermek felismeri saját erősségeit, erőforrásait és egyre inkább képes lesz ezeket másokban is észrevenni. Nemcsak saját, realitáson alapuló önbizalma szilárdul meg így, hanem egyúttal képessé válik barátait, kortársait, szeretteit is hasonló módon erősíteni.

Képzéseinken a hatékony, előrevivő visszajelzésnek több formáját is gyakorolják a résztvevők, saját tapasztalatot szerezve arról, hogy milyen az a dicséret, ami valóban érdemi, amitől valóban megerősödünk és nemcsak legyintünk rá, mert üresen csengő szónak hangzik.

A ilyen megerősítő visszajelzésekhez ad segítséget Török Tímea gyógypedagógus, Kids’ Skills tréner által kifejlesztett matricacsomag, amelyet elsősorban kisiskolásokkal foglalkozó szakembereknek ajánl.

A megkezdett és befejezésre váró mondatok terelik gondolkodásunkat afelé, hogy minél sokszínűbb és egyúttal minél konkrétabb visszajelzést adjunk a gyermeknek. …és remélhetőleg nemcsak neki, hanem munkatársainknak, családtagjainknak vagy éppen a minket kiszolgáló bolti eladónak is. Arra irányítják figyelmünket, ami jól működik, aminek meg lehet örülni és segít tudatosítani azt, amit jól csinálunk.

Bizakodóvá tett, hogy ma 10 percen keresztül foglalkoztál azzal a matekfeladattal, amit tegnap első ránézésre megoldhatatlannak ítéltél.”
Csodálom benned, hogy türelmesen el tudtad magyarázni és meg tudtad mutatni a testvérednek, hogyan kösse be a cipőfűzőjét.”
Köszönöm neked, hogy elsőre idejöttél, amikor szóltam, hogy segíts elpakolni a cipőket.”

Ha szeretnél a matricákról többet tudni, KATTINTS IDE!